Shitaki Lecitin

Bioherbica

SHITAKI LECITIN – Preparat namenjen prvenstveno snižavanju holesterola i triglicerida, a takođe poboljšava imunitet, utiče na kvalitet krvnih sudova i redukciju telesne težine.
Aktivni sastojci preparata su gljiva Shitaki i sojin lecitin. Jedna kapsula sadrži 75mg gljive Shitaki u prahu i 150mg sojinog lecitina.

Gljiva Shitaki (Lentinus edodes) vodi poreklo iz Kine i Japana. Prema tradicionalnoj japanskoj i kineskoj medicini Shitaki značajno povećava snagu i vitalnost organizma i omogućava telu da se bolje odbrani od velikog broja organskih poremećaja.
Sadrži brojne aktivne sastojke koji povoljno utiču na krvnu sliku i na smanjenje nivoa holesterola u plazmi i serumu. Eritadenin snižava nivo serumskih triglicerida.

Gljiva Shitaki ima efekat na imunitet. Polisaharid lentinan deluje na T-ćelije i povećava sintezu tumor nekrotičnog faktora. Lentinan takođe stimuliše imuni sistem i produkciju interferona. Polisaharid AC2P sprečava razvoj patogenih mikroorganizama. Zajedno, ovi polisaharidi povoljno utiču na povećanje otpornosti organizma.
Shitake ima i antivirusno dejstvo, jer sadrži fitoncide gljive, isparljiva jedinjenja, koja poseduju svojstvo da se bore sa raznim vrstama virusa.

Ova gljiva je najbolji izvor jakog antioksidnsa L-ergotioneina.
Efektivno smanjuje krvni pritisak pa se kod niskog pritiska ne preporučuje.

Lecitin je dobar izvor fosfolipida (fosfatidil-serin i fosfatidil-etanolamin), esencijalnih masnih kiselina (naročito linolne) i holina, koji su važni u izgradnji i održavanju integriteta ćelijskih membrana, u prenosu ćelijskih signala i sintezi neurotransmitera. Brojni naučni radovi pokazuju da lecitin ima povoljno delovanje na normalno funkcionisanje nervnog tkiva i jetre. Poboljšava koncentraciju i pamćenje, pa se preporučuje njegova primena u gerijatriji. Kod sportista deluje kao donor energije za rad mišićne mase i mozga, i znatno skraćuje proces oporavka posle intenzivne fizičke aktivnosti. Lecitin se pokazao uspešnim u poboljšanju kvaliteta krvnih sudova i cirkulacije, snižavanje krvnog pritiska i nivoa holesterola u krvi. Utiče na stabilizaciju i ravnotežu nivoa triglicerida krvi.
Način upotrebe je 2 kapsule dnevno uz glavni obrok. Pakovanje sadrži 30 kapsula.

Shitaki Lecitin se proizvodi u saradnji sa prof dr Miomiorom Nikšićem, mikologom, redovnim profesorom Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.