gel

U PRIMA APOTEKAMA – NOVO

Magnezijum chloride gel

 

Moćan stimulans imuniteta i impresivan borac protiv starenja

 Magnezijum je esencijalni mineral podmlađivanja, neophodan za ključne biološke funkcije organizma. Ulazi u sastav kostiju, mišića i nervnog sistema. Potrebe za magnezijumom se povećavaju u toku starenja, a organizam ga teže apsorbuje. Zbog nedovoljnog unosa dnevnih potreba ovog mineraladolazi do pojave zamora, vrtoglavice, nesanice, disfunkcije mišića, lupanja srca, nervoze, razdražljivosti. Degenerativne kalcifikacije telesne strukture povezane su sa gubitkom magnezijuma u ćelijama, što dovodi do preranog starenja.

 Zbog čega je magnezijum hlorid mineralni spoj moćniji od svih?

Magnezijum hlorid se koristi kodstanja niske koncentracije magnezijuma u organizmu.Dragocen je zbog svoje sposobnosti da podstiče zdravlje i vitalnost, usporava proces starenja i suzbija infekcije.Učestvuje u aktivaciji brojnih enzima, posebno u procesima u kojima se stvara mišićna energija iz ugljenih hidrata, proteina i masti. Obezbeđuje pravilan rad srčanog mišića, pomaže snižavanju holesterola i pruža zaštitu od srčanog napada.

Magnezijum je izuzetno važan za normalnu apsorciju kalcijuma, natrijuma, kalijuma i vitamina C, kao i za ćelijsku proliferaciju. Neophodan je i za metabolizam insulina zbog čega pomaže smanjenju rizika od dijabetesa, pogotovo kod gojaznih osoba.Magnezijum hlorid je ključna komponenta za normalan rad kardiovaskularnog i nervnog sistema a takođe i za zdrave zube i kosti. Znatno poboljšava gustinu kostiju i smanjuje rizik od osteoporoze. Magnezijum hlorid obezbeđuje jone magnezijuma i hlora koji su potrebni za stimulaciju aktivnosti enzima za varenje i proizvodnju hlorovodične kiseline u želucu.

Tretmani Magnezijum chloride gelom rešavaju nutritivne nedostatke, poboljšavaju funkciju imunog sistema i štite ćelije od oksidativnog stresa. Zbog snažnog umirujućeg efekta na nerve, pozitivno utiče na kvalitet sna, smanjuje iscrpljenost i stres. Pomaže kod migrena i glavobolja, koja često prate predmenstrualni sindrom. Magnezijum chloridepospešuje cirkulaciju, što pozitivno utiče na pokretljivost i otklanjanje grčeva i bolova u mišićima.

Preporučuje se za detoksikujuće tretmanejeroslobađa organizam od nagomilanih štetnih supstanci,povećava hidrataciju ćelija i održava kožu blistavom.

Način upotrebe:

Blagim utrljavanjem, naneti gel na ciljno mesto na koži. Radi brže apsopcije, savetuje se nanošenje na predeo pazuha, iza kolena, unutrašnjosti podlaktica. Nakon pola sata, tretiranu regiju oprati vodom.

Ako je potrebno opuštanje organizma preporučuje se masaža magnezijumovim gelom, kako bi se telo oslobodilo stresa i napetosti nakupljene u toku dana.

Transdermalna primena magnezijum hloridom je brz i bezbedan način snabdevanja tkiva i ćelija magnezijumom.Apsorpcijom ovog minerala kroz kožu izbegavaju se mogući laksativni efekti i oštećenje jetre koje se javlja kao problem prilikom oralnog unosa.

Važnje Napomene:  Samo za spoljašnju upotrebu.

Izbegavati nanošenje gela na oštećenukožu kao i na osetljivu sluzokožu kao što su oči ili nos. Ne preporučuje se primena proizvoda u slučaju preosetljivosti (alergije) na neki od sastojaka. Korišćenje magnezijumovog gela je kontraindikovano kod osoba koje imaju poremećenu funkciju bubrega. Ako uzimate lekove, posavetujte se sa svojim lekarom jer tretiranja magnezijumom mogu smanjiti potrebu za lekovima. Ako dobijete crvenilo kože, osetite svrab ili sličnu neprijatnost, prekinite korišćenje.Trudnice i dojilje samo uz konsultaciju sa lekarom.

0 Komentara

Ostavite komentar

Želite da učestvujete u diskusiji?
Slobodno ostavite komentar

Ostavite odgovor