OPI-aktuelnost

Savremena žena dosta polaže na svoj izgled i lepotu – OPI

Savremena žena dosta polaže na svoj izgled i lepotu,a svaka je nepotpuna bez nalakiranih noktiju.Savremeni trendovi nam nude najrazličitije nijanse boja.Ipak, kako i najlepši lak može  doprineti lepoti ukoliko sama ruka nije negovana ? U želji da Vam pomognemo, OPI Vam daje nekoliko saveta o tome kako osvežiti Vašu kožu i učiniti Vaše nokte negovanima i dovoljno izdržljivima kako bi odgovarajuća nijansa naprosto zablistala na njima.Za to Vam nije potrebno previše vremena. U samo nekoliko koraka pružićete Vašim rukama potrebnu negu.

Oblikovanje noktiju:

Ne pristaje svakoj ruci svaki oblik nokta,a postoje i različiti tipovi noktiju.Ukoliko Vaši nokti rastu nagore i u širinu, ili, pak, nadole, pravi oblik za Vas bio bi ovalan. Za one sa dugačkom, pravom nokatnom pločom su rezervisani bademasti i četvrtasti oblici.Za oblikovanje je potrebno koristiti turpiju odgovarajuće grubosti ( na pr. OPI Edge File 180  ili 240 grita ) i uvek voditi računa da istrošenu turpiju zamenite novom.Tako sa manje pritiska postižete bolji učinak oblikovanja i skraćivanja, a ne uzrokujete razlistavanje nokatne ploče.

Ne manje važno je ’’zatvaranje ivica’’ sunđerastom turpijom ( OPI Flex File 100/180 ili 220/280  grita )kako bi se uklonili delići nokta koji su ostali nakon oblikovanja i sprečilo eventualno listanje.

OPI-aktuelnost

Piling:

Ruke su deo našeg tela koji puno koristimo i zato  su dosta izložene negativnim uticajima. Koža je sklona isušivanju i tada postaje suva i gruba na dodir pa joj je potreban piling kako bi povratila mekoću i nežnost.
Piling možete napraviti i u kući uz pomoć nekoliko sastojaka kao što su med,maslinovo ulje, limunov sok, šećer, so…OPI Vam sve to čini praktičnim jer u svom asortimanu ima više vrsta pilinga, s različitim aromama, a sa avokadovaim uljem kao zajedničkim sastojkom svih proizvoda za negu.

Piling je najbolje koristiti na suvoj koži, jer voda rastvara kristale soli i šećera usled čega gubi na grubosti.Poželjno ga je utrljavati par minuta pokretima pranja ruku,a zatim oprati mlakom vodom i ruke dobro prosušiti.Primetićete da Vam je koža osetno mekša i sada možete preći na sledeći korak.

Obrada zanoktica:

Nakon pilinga,zanoktice su omekšale i sa lakoćom ih možete potisnuti unazad.Ukoliko Vam zanoktice pružaju jak otpor,preporuka je da potražite piling specijalno napravljen za omekšavanje zanoktica koji ćete posebno umasirati u svaku zanokticu. Na primer,OPI Avoplex Exfoliating Cuticle Treatment.
Preporuka je da zanoktice ne sečete jer time rizikujete povređivanje i infekciju,što se može odraziti na sam nokat.Ograničite secenje samo na delove koji štrče.

Nega:

Vaše ruke je sada potrebno nahraniti kvalitetnom kremom. Neka Vaš izbor bude OPI Avoplex High-intensity Hand & Nail Cream,jer će hranljivi avokado izuzetno prijati vašoj koži i noktima.

Lakiranje:

Pre nego započnete lakiranje, neophodno je odmastiti nokatnu ploču.Veoma je važno da koristite podlogu kako bi se sprečilo neželjeno bojenje nokatne ploce. Nakon toga, poželjno je naneti dva sloja laka kako biste postigli ujednačenu boju. OPI ima u svojoj ponudi tako širok spektar nijansi da može ugoditi svačijem ukusu i svakom trendu. Poslednji je TOP sloj koji služi za zaštitu laka i daje mu blistav sjaj. Neka Vaš izbor bude OPI RapidryTop Coat koji će Vam, osim zaštite pružiti I brže sušenje.
Na kraju je još ostalo da nahranite zanoktice uljem.Tako ćete nahraniti i nokat u samom korenu pa će rasti kvalitetniji.OPI AvoplexNail&Cuticle Replenishing Oil ( u laku ili u gelu ) će omogućiti kvalitetnu negu avokadovim uljem koje je izuzetno bogato esencijalnim masnim kiselinama neophodnim noktima i koži.

0 Komentara

Ostavite komentar

Želite da učestvujete u diskusiji?
Slobodno ostavite komentar

Ostavite odgovor