BEOGRAD, 09.03.2015. Maja Volk, umetnica, kuhinja, ziva hrana, priprema zdravog obroka, zdrava ishrana, blender RAS foto Dejan Zivancevic

Sirovi život, Maja Volk – Dobrobiti vitamina i suplemenata, dr Damir Isaković

Koje su to dobrobiti suplemenata i vitamina koje dodatno uzimamo? Koja su njihova delovanja na organizam? Koje količine ovih vitamina su nam potrebne za zdraviji život? Odgovor na ova pitanja, pogledajte u emisiji Maje Volk „Sirovi život“.

 

 

Dr Damir Isaković, pričao je o suplemetima kompanije Sunlife, kao što su Koenzim Q10, Vitamin C, Magnezijum, A-Z vitamini, Kalcijum, Seme bundeve, Ferrovita i mnogi drugi.

Za funkcionisanje ljudskog organizma veoma su važni vitamini i minerali. Vitamin C, vitamin E i cink štite ćelije od delovanja slobodnih radikala koji se oslobađaju u procesu oksidacije. Coenzym Q10 plus kapsule su dragocen dodatak ishrani, proizvedene i kontrolisane po međunarodnim standardima kvaliteta.

Dodatak ishrani sa vitaminom C štiti organizam kod velikih opterećenja. Osobe preopterećene poslom, omladina, sportisti, trudnice, dojilje, pušači posebno treba da vode računa o dovoljnoj opskrbljenosti vitaminom C.

Magnesium + vitamin C tablete za žvakanje kao dopuna ishrani namenjene su osobama koje su posebno izložene povećanom opterećenju na poslu ili školi, tokom rekreativnih ili sportskih aktivnosti. Magnezijum je neophodan sastojak koji je važan za funkcionisanje nervnog sistema i mišića. Aktivira enzime pa tako ima značajnu ulogu u razmeni materija.

Ferovita obezbeđuje izvor gvožđa i drugih hranljivih sastojaka potrebnih za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Pomaže u održavanju energetskog metabolizma, nervnog sistema i mentalnih aktivnosti kao i u održavanju snažnog imunog sistema.

Obogatite ishranu ovim vitaminima, ali ih i dodajite u obliku suplemenata i učiniti život zdravijim!

 

0 Komentara

Ostavite komentar

Želite da učestvujete u diskusiji?
Slobodno ostavite komentar

Ostavite odgovor