Algisite M

Smith&Nephew

Kalcijum-alginatna obloga sačinjena od vlakana manuronske kiseline koja se brzo pretvaraju u mekani gel kada dođu u kontakt sa eksudatom iz rane. ALGISITE M pruža vlažno okruženje za lečenje rana koje dovodi do bržeg izlečenja  čak i onih rana koje je teško izlečiti. Ispitivanja in vitro dokazuju da Algisite M upija 13 puta više od svoje težine, što omogućava da se obloga ne mora menjati i do 7 dana u zavisnosti od prirode rane i nivoa eksudata. Može pomoći u zbrinjavanju krvarenja slabijeg intenziteta.

Kada ALGISITE M dođe u kontakt sa eksudatom iz rane pretvara se u mekani gel obezbeđujući optimalnu vlažnost u rani, sprečava pojavu eshara i ubrzava izlečenje. Obloga dozvoljava razmenu gasova neophodnu da bi se održala odgovarajuća sredina za zdravo zarastanje rane. ALGISITE M je veoma mek i može se oblikovati, seći i savijati, pa je pogodan za primenu na ranama raznih oblika i veličina, pa se formirani gel prilagođava konturama rane. Mekani gel se ne suši i ne lepi se za ranu, pa je lagan za upotrebu i jednostavno se uklanja u jednom komadu. Kod svih vlaknastih alginata dolazi do rasipanja prilikom primene. Ipak, napredna tehnologija primenjena u proizvodnji Algisite M svodi rasipanje na minimum. mekani gel koji se ne suši i ne lepi se za ranu. Jednostavno se uklanja u jednom komadu.

Indikacije: rane pune i delimične debljine, sa srednjim do visokim stepenom eksudata, koje takođe mogu biti podložne slabijem krvarenju (dekubitalne rane, ulkusi na nogama, ishemični i dijabetični ulkusi stopala, rane posle operacije i opekotine. Kod inficiranih rana se koristi u kombinaciji sa Acticoat oblogom.